Bedankt voor je review. Na goedkeuring door onze redactie wordt je bericht geplaatst op de website.
Beoordelingen en reviews van Restaurant Le Hollandais


Sahar Khanjani
24 November 2023Het is niet hip en niet hyped! Het is goed! Dit is een nog niet ontdekt pareltje van de stad. De service, het eten, de wijnen. Is een gerecht niet iets wat bij je past, geen probleem, krijg je iets anders. Zo warm en gastvrij, maar gerechten op hoog niveau. Kan letterlijk over niks klagen. Het was zo lekker, boven al onze verwachting. Komen hier zeker terug. Loved it!!!


Quirine
19 February 2022We hadden hier met kerst besteld en helaas waren er door de enorme drukte wat dingen vergeten. Gelukkig waren ze heel attent en hebben ze het goed opgelost en we mochten als goedmakertje komen eten. Wat eennsuper ervaring. Reb is een fantastische gastheer en chef. Shamayne schenkt echt de heerlijkste wijnen, we hebben een extra fles gekocht voor later. Zo heerlijk. Het eten is klassiek frans, smaakvol, kortom: echt goed. Het is een fijn restaurant, het is minder druk en ge"styled" dan de hippe yuppen tenten in de pijp maar zeker niet ongezellig. Zeker als de zaal vol zit voelt de sfeer intiem. Echt een aanrader!

Tristan Olivier
20 September 2021Een tijd geleden aangemerkt als een restaurant om te gaan ervaren. Mede door corona heeft ons bezoek langer dan gepland op zich laten wachten. In de tussentijd heeft zich een wisseling van de wacht voorgedaan en heeft Rebwar het roer overgenomen van Adriaan, onder wiens leiding Le Hollandais toch wel een culinair instituut is geworden in Amsterdam. Rebwar is een passievolle en vriendelijke chef, die gedurende onze maaltijd meermaals naar boven is gekomen om enthousiast toelichting te geven over de gerechten en de prachtige ingrediënten die daarin waren verwerkt. Dezelfde passie werd belichaamd door de serveerster, die er eveneens goed in slaagde om een passend glas wijn bij elk gerecht te serveren. Na een heerlijk glas blanc-de-blanc champagne met oesters, werd gekozen voor een 4-gangen a-la-carte menu. In overleg met de aanstekelijk enthousiaste Rebwar werd uiteindelijk een mooie selectie gerechten gemaakt. Het restaurant moet merkbaar nog een beetje op gang komen, maar mede door de persoonlijke benadering en goede ambiance is dit goed opgevangen. Het eten speelde zelf speelde ook een hoofdrol: het heeft van begin tot eind voortreffelijk gesmaakt. Enkele highlights waren de langoustine met coquilles en de Oosterschelde kreeft. Bij Le Hollandais kwamen wij terug bij de essentie van de culinaire ervaring: kwaliteitsvolle ingrediënten, klassieke maar smaakvolle bereidingen en een brigade die hun vak verstaat en de gast overtuigend meeneemt langs al diens facetten. Voor ons was de avond geslaagd. Wij dragen deze zaak een warm hart toe en verheugen ons op het volgende bezoek.