JATAPASU

|

Vlijmen

Restaurant MOZO

|

Amsterdam

Pasta Express

|

Tilburg

Pizzeria grillroom staeky

|

Purmerend

Bluefinger Restaurant

|

Zwolle

Cafetaria de Schuit

|

Grootebroek

Koi Asian Food

|

Goes

De Schutkooi

|

Vortum-Mullem

Streekwinkel & Theetuin Op ’e Stâl Buitenpost

|

Buitenpost

Maison La Chasseigne

|

Limmen

Cocktailbar Rum Barrel Amsterdam reviews

Javastraat 143, 1094 HE Amsterdam, Nederland
image
4.4 / 5
Gebaseerd op 5 Reviews

5

60.00%

4

20.00%

3

20.00%

2

0.00%

1

0.00%
Over Cocktailbar Rum Barrel Amsterdam

Tags
Contactinformatie

Openingstijden

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: Gesloten
  • Woensdag: 18:00–00:00
  • Donderdag: 18:00–00:00
  • Vrijdag: 17:00–02:00
  • Zaterdag: 17:00–02:00
  • Zondag: Gesloten

Reviews Badge

Plaats de volgende code op je website waar je de badge wilt weergeven:

Laat hier je review achter van je laatste ervaring bij Cocktailbar Rum Barrel Amsterdam in Amsterdam

Alle scores zijn gebaseerd op een schaal van 1 tot 5 sterren, met 5 als de hoogste beoordeling.

Schrijf een review

Klik op een ster om je beoordeling te wijzigen van 1 - 5, waarbij 5 = geweldig en 1 = erg slecht.
Door op Verzenden te klikken, geef ik toestemming om mijn naam en review te delen op het web. (e-mail wordt niet gedeeld)

Bedankt voor je review. Na goedkeuring door onze redactie wordt je bericht geplaatst op de website.

Beoordelingen en reviews van Cocktailbar Rum Barrel Amsterdam

image
Laurens Hartog
28 February 2024

Rum Barrel is een ware schat voor rumliefhebbers! Met een indrukwekkende selectie van rums van over de hele wereld en een sfeervolle, gezellige inrichting is het de perfecte plek om te ontspannen en nieuwe smaken te ontdekken. Het personeel is vriendelijk en deskundig, altijd klaar om aanbevelingen te doen.

Delen Delen
image
Suzanne Rastovac
11 February 2024

Geweldige cocktails, sublieme sfeer en topservice! De barman stelde na onze bestelling van cocktails veel vragen over welke smaken we lekker vonden etc om het zo helemaal op smaak te maken. Ook de andere barvrouw maakte de cocktails helemaal op smaak en kon goed adviseren vanuit kennis en expertise toen we wat nieuws wilden proberen. Kortom: fijne avond uit met heerlijke drankjes en topservice waaruit passie voor het vak spreekt!

Delen Delen
image
Hubert Schüssler
11 March 2023

De painkiller is een aanrader als last heb van wat dan ook, de warme cocktail is net een glühwein op anabolen, erg leuk tentje om nog een drankje te doen na een etentje.

Delen Delen
image
Debby
13 July 2022

Echt goed gemaakte cocktails! Zelfs de “simpele” Cuba Libra is een aanrader. Hou je van zuur en zoet dan is de hemingway top. Het personeel is erg kundig. Sfeervol leuk lokaal barretje.

Delen Delen
image
andre
6 August 2020

We bezoeken vele jaren diverse cocktailbars in binnen- en buitenland. Helaas is onze"vaste Rum bar" Mabel in Parijs onlangs dichtgegaan. Dus waren wij verrukt te zien dat er gewoon een "Rum bar" in Amsterdam is. Dus zijn wij hier 5-7-2020 geweest. Wij bestelden 6 cocktails, waarvan 5 van de kaart. Verder nacho's met mozzarella, tomaat en een dipsaus van zure room, avocado en lime. Veel lime en vooral heel weinig avocado. Heel positief vonden wij: - De attente ontvangst. - Uitgebreide cocktailkaart met diverse tiki's en standaard rum cocktails als Daiquiri en Dark'n Stormy. Verder 2 andere kaarten voor rum tastings en barfood. - Aangename sfeer. - Prettige muziek die niet te hard stond. Je kon elkaar goed verstaan. Maar ook 2 punten ter verbetering: 1) Bartending. Bartending bestaat niet alleen uit het maken van cocktails. Een heel belangrijk onderdeel van Bartending is "gastheerschap", het verzorgen van de gast zodat deze zich zo welkom mogelijk voelt . Dit gaat dus verder dan een "drink" voor de gast neerzetten. In de tijd dat wij Rum Barrel bezochten zaten er nauwelijks gasten aan de bar. Toch werd er geen woord gewisseld vanuit beide bartenders behalve de ene vraag hoe de drinks waren. Terugkomen doe je als klant vooral voor de beleving. Dit is een samenspel van diverse factoren, waarbij het "gastheerschap" van de bartender een grote rol speel, vooral bij mensen die aan de bar gaan zitten. Bij mensen die plaats nemen aan tafeltjes is de bediening hiervoor verantwoordelijk. Daarom zie je in goede restaurants/cocktailbars dat de bediening goed opgeleid wordt, zowel inhoudelijk als service gericht. Het gaat dus verder dan het maken van een cocktail en het neerzetten van de drink bij de gast.Deze rol van gastheer namen de bartenders hier deze avond niet op zich, wat mijns inziens een gemiste kans is. 2) De cocktails De gehele avond hadden wij het gevoel dat de cocktails het net niet waren. Iets miste, voor ons smaak en sterkte. Mai Tai: Een van mijn favoriete cocktails. Deze viel tegen. Hij was vlak van smaak en miste de kick van rum. Nagevraagd welke 3 rums gebruikt werden.. Dit bleken Appleton 12, Trois Rivieres en Wray & Nephew te zijn. Wray & Nephew 63%, maar geen enkele kick? Hoe kan dat? Aan de soorten rum kan het niet liggen, die zijn echt heel prima voor deze drink. 2 mogelijke redenen: 1) De benodigde drank is al vooraf gemixt. . Voordeel is tijdswinst. Nadeel is wat smaakvervlakking. De individuele karakters van de rums vlakt wat af en vormt een homogener geheel. Dit was de tweede bar waar gedistilleerd vooral in een grote fles voorgemixt was. En helaas bij beiden was het eindresultaat teleurstellend. Jammer! 2) De hoeveelheid drank. Zie Daiquiri. Daiquiri Hiervoor gekozen William George Rum. Ontwikkeld door een icoon in de Nederlandse cocktailwereld, Andrew Nicholls. De rum wordt ook geblend in Amsterdam. Helaas viel ook deze drink tegen. Te weinig aanwezigheid van de rum waardoor eerder het gevoel ontstond limonade te drinken, gemaakt van suiker, water en limoen/citroensap, dan een cocktail. Een vaste "order" voor mij bij een cocktailbar. Mogelijke reden: Te weinig rum voor de hoeveelheid gebruikte suiker en limoen. Bij een Daiquiri slechts 3 ingrediënten, Rum, limoensap en suiker(siroop). Meestal gaat het om de zoetzuur balans, echter hier ging het om de hoeveelheid toegevoegde rum, dit was 55 ml na navraag. Minder dan de veel gebruikte 60 ml maar het gaat om het samenspel limoen, suiker en rum. Dan is er de kwestie van smaak, de 1 heeft zijn Daiquiri liever wat zoeter, de andere wat zuurder. Maar niemand wilt dat zijn Daiquiri naar limonade smaakt en dus voor de hoeveelheid suiker en limoensap te weinig rum bevat. Aanbevelingen: 1) Niet meer premixen. 2) Iets meer drank gebruiken. 3) Bredere invulling van bartending. 4) Ander ijs gebruiken. Voor de stirred drinks 1 groot blok ipv vele kleinere blokjes "nat" ijs.. En/of koel de glazen voor in de vriezer.

Delen Delen