Bedankt voor je review. Na goedkeuring door onze redactie wordt je bericht geplaatst op de website.
Beoordelingen en reviews van Café Brasserie Monastère



Charlotte Rahardjo
30 March 2024Op uitnodiging van mijn lieve broer hier kunnen genieten van een heerlijk diner. Ik was al een tijdje niet meer op de hoogte welke zaken er aan de Beestenmarkt gelegen waren maar Monastère zal aan mijn favorieten lijstje voor Delft worden toegevoegd. Als voor besloten we een aantal voorgerechten met elkaar te delen; de zalm met Hollandse garnalen, eieren en mayonaise, coquilles, steak tartare en de paté met toast. De steak tartare was handgesneden en het garnituur kon naar eigen smaak worden toegevoegd. Fijn als je weet weet welke verhouding je lekker vind maar misschien lastig als je dat niet weet. Maar ik weet zeker dat het vriendelijke en behulpzame personeel dan een helpende hand zou geven. De saus van de coquilles mocht voor mij iets dikker of iets meer uitgesproken. De zalm en de paté met kweepeer en toast waren erg lekker. Als hoofdgerecht had ik buiten de kaart als dag special de lamsrack besteld. Wat een feestje was dat. Van de gekonfijte witlof tot de puree, de kruidenkorst tot de jus. Ik vind het oprecht jammer dat dit gerecht niet standaard op de kaart staat. Bij de andere hoofdgerechten werd salade met vinegraitte en Franse frietjes met zure mayonaise geserveerd. Voor het dessert kon ik niet kiezen dus koos ik voor de café gourmand. Een selectie van kleinere zoetigheden met thee of koffie naar keuze. Deze zoetigheden bestonden uit een klein stukje taart, dit keer was dit een cheesecake, een kleine creme brulee, een macaron en een bonbon van Neef Rob, ex patissier van de Liberije.


Odette Mustafa
28 July 2022Ziet er chique uit. Bediening is vriendelijk. Mooie presentatie van de gerechten. De Aubergine Gateau voldeed niet aan mijn verwachting. De aubergine waren harde dunne doorbakken/gefrituurde? plakjes waardoor het gerecht smaakte naar aangebranden iets, want de smaak kon ik niet bepalen, hadden ook dunne aangebakken aardappelschijfjes of iets anders kunnen zijn. Jammer want het zag er feestelijk uit. Ik begrijp dat er een "plateau" nodig is voor een stabiele gateau, maar deze manier van bereiden ging ten kosten van de smaak van het gehele gerecht. De frietjes leken op en smaakte naar McDonalds frieten, als je daar van houd, prima, maar ik hou meer van friet met wat body. Maar dat is persoonlijke voorkeur, ze waren goed gebakken.