Gani reviews

5707 AS Helmond, Nederland
image
5.0 / 5
Gebaseerd op 1 Reviews

5

100.00%

4

0.00%

3

0.00%

2

0.00%

1

0.00%
Over Gani

Tags
Contactinformatie
  • 5707 AS Helmond, Nederland

Openingstijden

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: 18:30–22:00
  • Woensdag: 18:30–22:00
  • Donderdag: 18:30–22:00
  • Vrijdag: 18:30–22:00
  • Zaterdag: 12:30–16:00, 18:30–22:00
  • Zondag: Gesloten
  • Op dit moment open tot

Reviews Badge

Plaats de volgende code op je website waar je de badge wilt weergeven:

Laat hier je review achter van je laatste ervaring bij Gani in Helmond

Alle scores zijn gebaseerd op een schaal van 1 tot 5 sterren, met 5 als de hoogste beoordeling.

Schrijf een review

Klik op een ster om je beoordeling te wijzigen van 1 - 5, waarbij 5 = geweldig en 1 = erg slecht.
Door op Verzenden te klikken, geef ik toestemming om mijn naam en review te delen op het web. (e-mail wordt niet gedeeld)

Bedankt voor je review. Na goedkeuring door onze redactie wordt je bericht geplaatst op de website.

Beoordelingen en reviews van Gani

image
Adriaan Wijgerde
18 July 2021

Vanwege personeelsproblemen is de laagdrempelige Foodbar vervangen door een exclusief fine dining concept. De ruimte is geheel omgebouwd, sfeervol ingericht en geschikt gemaakt voor een groep van maximaal 12 personen. Achterin de lounge en voorin de eigen open keuken waar de chef de ingrediënten afwerkt en de gerechten aan de bar dresseert. Centraal het luxe ingerichte restaurant gedeelte waarin drie keurig ingedekte tafels met glaswerk in de stijl van Versace en de menu kaart waarop het vaste 12 gangen menu met aanbevolen wijnen. We kregen een plaatsje aan de grote chefstafel, fijn. Als aperitief een luxe champagne, Coste Beert Blanc Grand Cru Chouilly van Pierre Legras die uitstekend beviel. Waarbij de inmiddels bekende kruidige krokantjes met lobbige gado gado dip, prima. Door met krokantjes van kippenhuid waartussen een royale portie Noordzeekrabsalade. Een smaakbom met krachtige umami toets. In een kaviaarblikje als basis een flan van gebrande kombu waarop kaviaar, dotjes algen emulsie, gepofte amarant en verse kruiden blaadjes, zeer delicate smaakjes met ziltige toetsen. Voor bij de eerste gang leek ons de champagne het meest geschikt. In de eigen schelp een parel van oester met stukjes gekonfijte citroen in een schuimige licht gerookte champagneboter afgewerkt met ziltige plantjes. Een delicatesse! Albariño van Attis Mar biodynamisch gemaakt van hand geselecteerde druiven geplukt van stokken van meer dan 50 jaar. Geconcentreerd met mooie zuren, aangename mineraliteit en subtiele ziltigheid, heerlijk. Op een wit bord als basis ganzenlever in een dressing op basis van de koppen van carabineros, afgedekt met een geplette carabineros en overgoten met een schuimige tom kha kai. Wow, alles hoog op smaak. De wijn was nipt in balans en hij werd duidelijk iets frisser. Door met een “proeverij” van tonijn. Als basis een plak sashimi van Akami (rug) in een vinaigrette van soja en sesam, erop een dunne plak Torro (vette buik) met bonito vlokken en gepofte knoflook aan tafel afgewerkt met schaafsel van bottarga (gedroogde kuit). Delicate smaken gecombineerd met krachtige smaken die de wijn helemaal tot zijn recht deed komen, genieten! Over naar rood met een Pinot Noir 2018 uit de Elzas van Zind Humbrecht gemaakt in een strak droge stijl met mooie zuren een vleugje hout en elegante afdronk. Op een donker bruin bord een stukje gerookte paling in een truffel vinaigrette met stukjes spitskool (op de barbecue gegaard), dotjes crème van gerookte paling met gepofte knoflook, aan tafel afgewerkt met rasp van de Tasmaanse wintertruffel. Mooie volle smaken en subtiele bite van spitskool waarnaast de wijn naadloos aansloot. Voor bij het pièce een vrije keuze van de sommelier. Uit de Toro een Arenisca 2018 van Isaac Cantalapiedra, krachtig met tonen van bessenfruit en vanwege de toevoeging van witte druiven ook een hint van citrusfruit. Op een donker bord plakjes kort geschroeide entrecote van Japanse Wagyu uit Kagoshima, kwaliteitsklasse A3 met erop de kaantjes en afgewerkt met een ronde sake gembersaus. Iets minder sappig dan de A5, mooi op smaak met krachtige smaak accenten door de kaantjes en heerlijke saus. De wijn vulde het gerecht met zijn zuren aan. Als dessertwijn de Noble 2017 van Iona, gemaakt in de stijl van Sauternes, geconcentreerd met tonen van rijpe ananas. Op een zwart bord een strakke presentatie met verschillende vormen en kleuren. De bruine cilinder was een semifreddo van kokos met citroen segmenten, plaatje pure chocolade, een gele pastille van gin en passievrucht, onder het wit krokante schijfje van kokos een pikant bolletje sorbetijs van citroen met groene curry waarnaast een dot espuma van passievrucht en limoncello. Uitbundige smaken met krachtige frisse toetsen en veel smaakavontuur. Als afsluiter een heerlijke frisse espresso van Giraffe met een viertal lekkere friandises.

Delen Delen