Bedankt voor je review. Na goedkeuring door onze redactie wordt je bericht geplaatst op de website.
Beoordelingen en reviews van Restaurant Heimat


Amir Ghasempour
15 June 2024Laat me beginnen met de mensen die hier werken. Ze zijn allemaal zo enthousiast over hun werk en nemen de tijd om een mooie tijd voor jou te creëren. Heb je een vraag over een wijn, dan zijn ze er voor jou. Ze zijn perfect. Over het eten: je hebt een lekker palet van alle smaken. Bij elk gerecht dacht ik: "Oké, zo'n heerlijke smaak kan het niet hebben." En dan komt het volgende gerecht en dat is nog lekkerder. Ik moet zeggen, wow, jullie doen het heel goed en het is heel fijn om te eten bij een restaurant waar iedereen van hun werk houdt.

M van der L
12 June 2024Heel fijn restaurant waar alles tot in de puntjes is geregeld. Heerlijke vernieuwende gerechten gecombineerd met top wijnen. De service, sommelier zijn attent. De amuses vond ik wat minder. Het brood dat we tussendoor kregen was voortreffelijk, net als de geitenboter. Al met al een echte aanrader. Wel iets aan de prijs.

Anice van der Rhee
9 May 2024Nieuwe aanwinst voor Utrecht! Alle gerechten zijn stuk voor stuk puur van smaak en zeker innovatief. Lamsrug met de kebab en gerookte forel gerecht waren onze favoriet. En de brioche met geitenboter vergeten we ook niet snel..! Wijnkaart is zorgvuldig samengesteld door sommelier Bas. Staan echte toppers op. Kortom; geweldig! Hier komen we zeker snel terug!

Han Orsel
3 May 2024Utrecht is met Heimat weer een culinaire ‘hotspot’ rijker. Chef Niels van Zijl werkte eerder bij verschillende sterrenzaken. Wij waren onder de indruk van zijn kookkunsten bij een bezoekje aan DeZusters in Maarssen vorig jaar. Nu doet hij dus zijn ding aan de Biltstraat. De verwachtingen waren hooggespannen en ons bezoekje aan Heimat was boven verwachting goed. Van Zijl kookt ook aan de Biltstraat de sterren van de hemel. We kozen voor het zes gangen menu met wijnarrangement en vielen van de ene positieve verassing in de andere. Van gerechten als de gerookte forel met radijs en rabarber word je even stil. En dat geldt ook voor de lamsrug, geserveerd met een kebab die je nog lang bijblijft. Ook het dessert met de schapenyoghurt is heerlijk. Het zijn prachtige combinaties van smaken en structuren, perfect gegaard. Heimat kiest niet voor de gebaande paden. Dat levert vaak verrassende resultaten op. Maar soms schieten ze ook uit de bocht. Zo valt de ‘infoieseble’ met bospeen en duindoornbes minder in de smaak. En hebben we ook onze twijfels over de beignet die als laatste wordt geserveerd. Maar Heimat probeert het en dat pleit voor ze. Heimat voelt prettig en is met zorg ingericht in Scandinavische stijl. En nee- dan bedoelen we niet Ikea. De bediening, voor een deel in het Engels, is vriendelijk, deskundig en vlot. Meestal hebben we wel opmerkingen over de muziek, maar wat dat betreft zit het wel goed. Er komt zelfs een nummer van Chris Staples langs- dan kan het natuurlijk niet mis gaan. Heimat is niet goedkoop, maar staat garant voor een avond culinair genieten op het hoogste niveau.