Bedankt voor je review. Na goedkeuring door onze redactie wordt je bericht geplaatst op de website.
Beoordelingen en reviews van Marijke Muoi Wine & Dine

Evy Brink
19 June 2025Na het fantastische Oranjewoud festival kwamen we toch wat van een koude kermis thuis na ons diner in het culinaire restaurant van Hotel Tjaarda. Wij hadden daar besproken omdat het Grand Café vol was, maar niemand bracht ons van tevoren op de hoogte dat het not done was om alleen een hoofdmaaltijd te bestellen. Wij voelden ons licht een paria toen wij de reactie zagen bij onze vraag. Het antwoord was: u krijgt een voorgerecht en een hoofdgerecht en daarna zien we wel. In verband met de meer dan 2 uur reistijd die we nog voor de boeg hadden, bleven we bij onze keuze voor alleen een hoofdgerecht. We kregen geen kaart, er werd opgenoemd waaruit we konden kiezen. We bestelden lamsvlees, maar op de rekening stond 2 keer heilbot voor 77 € omdat 'lamsvlees niet in het systeem stond' + uiteraard onze drankjes. De maaltijd was goed goed, maar de verhouding tussen prijs en sfeer toch iets minder.


Anton J. Melein
10 September 2023In een geweldig mooie ambiance alwaar Marijke Moai naar buiten staart in een futuristische omgeving…Het eten, service en presentatie waren superieur! Onder leiding van de gepassioneerde gastheer Thom van der Heide en bereid door topchef Joran van der Staaij werden allerlei prachtig opgemaakte heerlijkheden geserveerd met prachtige wijnen erbij! Met recht een gastronomische belevenis in de koninklijke bossen van Oranjewoud ! Dit verdiend een hoge waardering. Anton Melein

Merwin Meibos
7 September 2021Een luxe, sfeervol restaurant met heel beleefd personeel en heerlijk eten! Ondanks dat ik "underdressed" was voor de gelegenheid ben ik ontzettend netjes geholpen. Het eten was verukkelijk, en de wijn behoord nu zeker tot één van mijn favorieten (helaas jammer dat ik de naam niet genoteerd heb). Ik kom zeker terug, en niet alleen voor die naam.

Erik Van Gelderen
9 July 20212x een drie gangenmenu in ons 4 nachtenarrangement. Hiervan 1 opgewaardeerd (meerprijs 16.50) naar een proeverij van 10 gerechtjes. Geen aanrader. 3 gangenmenu was fantasieloos. Tartaar van osseworst bleek gewoon een plak van een rol te zijn, met wat salade, komkommerbolletje en een 65 graden dooier (te lang gegaard). Hoofdgerecht van zeebaars (partner) was 1 zielig klein fileetje, parelhoen was gortdroog (retour, maar geen nieuwe). Desert was redelijk. Zeker niet een prijs van bijna 40 euro waard die er normaal voor gevraagd wordt, dan klopt het niet als je met hongergevoel van tafel gaat. (Wat van gezegd, maar niets mee gedaan) De 10 gangen proeverij zat vol met dezelfde zalfjes en pureetjes uit het 3 gangenmenu. Voorgerechtjes vlak van smaak en onduidelijk. (Ook aangegeven) Veel gebruik gemaakt van kant en klare componenten. Bediening volledig in handen van stagiaires, geen leiding zichtbaar aanwezig (maandag wel, woensdag niet). Zeker geen 50 euro p.p. waard, daarvoor kan je elders in Friesland veel beter uit eten. Alles bij elkaar teleurstellende ervaring. Update. Hotel heeft bij het uitchecken excuses aangeboden met een fles wijn en dat het in het team besproken gaat worden