Bolenius Restaurant reviews

George Gershwinlaan 30, 1082 MT Amsterdam, Nederland
image
4.8 / 5
Gebaseerd op 5 Reviews

5

80.00%

4

20.00%

3

0.00%

2

0.00%

1

0.00%
Over Bolenius Restaurant

Tags
Contactinformatie

Openingstijden

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: 12:00–15:00, 18:00–00:00
  • Woensdag: 12:00–15:00, 18:00–00:00
  • Donderdag: 12:00–15:00, 18:00–00:00
  • Vrijdag: 12:00–15:00, 18:00–00:00
  • Zaterdag: 18:30–00:00
  • Zondag: Gesloten
  • Op dit moment gesloten

Reviews Badge

Plaats de volgende code op je website waar je de badge wilt weergeven:

Laat hier je review achter van je laatste ervaring bij Bolenius Restaurant in Amsterdam

Alle scores zijn gebaseerd op een schaal van 1 tot 5 sterren, met 5 als de hoogste beoordeling.

Schrijf een review

Klik op een ster om je beoordeling te wijzigen van 1 - 5, waarbij 5 = geweldig en 1 = erg slecht.
Door op Verzenden te klikken, geef ik toestemming om mijn naam en review te delen op het web. (e-mail wordt niet gedeeld)

Bedankt voor je review. Na goedkeuring door onze redactie wordt je bericht geplaatst op de website.

Beoordelingen en reviews van Bolenius Restaurant

image
Eric Claassen
23 July 2024

Wat hebben we weer genoten van de mix vlees vis en veeeeel groenten. Geweldig!!

Delen Delen
image
EJ Reijntjes
1 July 2024

Geweldige keuken, ongelofelijke gerechten. Zeer persoonlijke service. Top.

Delen Delen
image
Marco Flapper
16 June 2024

Heerlijk gegeten bij restaurant Bolenius, waar de groente centraal staat. Verrast door mijn lieve vrouw, gingen wij op zaterdagavond dineren bij restaurant Bolenius. Ik ken het restaurant van de verhalen, maar had er nog nooit gegeten. Het restaurant is gelegen op de Zuidas in Amsterdam. Niet een plek waar je zomaar langs loopt. De ontvangst was vriendelijk en we kregen gelijk een paar heerlijke amuses in de vorm van een ‘bittergarnituur’. Chef Luc Kusters kwam zelf uitleg geven over het menu en de gerechten en gaf uitleg over zijn visie en zijn signatuur gerecht; de biet in klei. Natuurlijk gingen wij voor de ‘full experience’ en kozen voor het Dutch Cuisine menu, een combinatie van vegetarische gerechten, maar ook inktvis, heilbot en lamsvlees. Stuk voor stuk heerlijke gerechten, duurzaam bereid en met lokale ingrediënten. Ook de wijnen waren van hoog niveau en combineerde uitstekend met de gerechten. Zeker een restaurant om nog een keer terug te komen, in een ander seizoen, met dan hele andere gerechten. Wel nog even voor sparen…

Delen Delen
image
Shanna Janssen
16 March 2024

Absoluut een aanrader om heerlijk te eten! Ontzettend goed dat de nadruk ligt bij groente en duurzaamheid. Qua keuken echt Hollands met producten uit de regio, waar ik zeker weer voor terug zou komen! Echt heel goed gegeten bij Bolenius. Alleen de bediening mag beter als Michelin restaurant. Bij binnenkomst ging alles zeer vlot, we kregen direct de amuses waarbij ons verteld werd deze ook direct te nuttigen zodat het niet zou afkoelen en het ijs niet zou smelten en toen kwam de kok zelf direct om met ons het menu door te nemen en we echt moesten vragen eerst graag van de amuses te willen genieten voor het menu door te nemen. Dit zijn de details waar je bij een sterren restaurant juist goed voor hoort te zitten natuurlijk dus daar mag wat van gezegd worden. Ook zaten we naast een zeer luidruchtige groep die het soms onmogelijk maakte elkaar te verstaan en je verwacht dat een Michelin restaurant meer rust uitstraalt zodat iedereen kan genieten zonder overlast want dit doet de sfeer onrecht want het restaurant zelf is juist heel knus en leuk qua sfeer. Dus absoluut een aanrader maar nog wel verbeterpunten wat bij een Michelin restaurant goed had mogen zijn.

Delen Delen
image
Carolien Coenen
9 June 2023

Toprestaurant gelegen op een rustige plek buiten het toeristische hart van Amsterdam. Het loont echter de moeite om naar Amsterdam-Zuid af te zakken voor deze hoogstaande culinaire belevenis. Bolenius is gelegen in een modern pand met grote ramen en een stijlvolle aankleding. De tafels staan ruim van mekaar verwijderd zodat je in alle rust kan genieten van je maaltijd. De bediening is erg vriendelijk en zit niet om een grapje verlegen. Altijd fijn, personeel van een sterrenrestaurant dat zichzelf niet al te serieus neemt. En de gerechten? Die zijn fenomenaal. Bolenius pronkt terecht met de titel: beste groentenrestaurant van Nederland. Groenten krijgen een hoofdrol toebedeeld in elk gerecht. Bolenius kweekt de groenten in hun eigen stadstuin op de Zuidas, alles is dus kraakvers. Bolenius heeft een volledig plantaardig menu, zodat ook vegetariërs hier niets te kort komen. Wij lieten ons echter verleiden door de Dutch cuisine menu. Een heerlijke interpretatie van een aantal Nederlandse klassiekers. Elk bord was tot in de puntjes afgewerkt. De gerechten waren bijzonder goed uitgebalanceerd en een streling voor de smaakpapillen. Natuurlijk konden we het niet laten de 100% plantaardige signature dish van chef Luc Kesters te proberen: een rode biet uit de klei. De biet werd op voorhand urenlang gegaard in de klei. De ober kwam aan tafel de in klei verpakte biet los kloppen en prepareerde deze heerlijke groente met een sausje van morieljes. De biet was heerlijk mals en sappig. Een ervaring die je echt niet mag missen. De wijnen die we mochten proeven waren eveneens uitstekend. Een culinaire topavond, met een stevig prijskaartje, dat wel.

Delen Delen